warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Ontdek Onze Iconen

Nu. En altijd. Onze iconen blijven trouw aan ons vakmanschap, onze erfenis en onze inspiratiebronnen. Ze onderscheiden zich door hun kenmerkende silhouet. Dit geldt ook voor de details en constructietechnieken die in gelijke mate zijn gestoeld op vakmanschap en innovatie.

Desert Boot

The Original since 1950

De Desert Boot werd in 1950 gecreëerd door Nathan Clark. Deze innovatie in vrijetijdsschoenen is nog altijd een designicoon en de eenvoud van zijn vorm is ook vandaag de dag nog onmiddellijk herkenbaar. Elk detail is trouw aan het origineel, van de lengte van de stiksels tot de verfijnde 220 leestvorm waar iedere boot rond wordt gevormd.

Desert London

Elegant en onmiskenbaar een ontwerp van clarks

Desert London is een moderne schoen die voortborduurt op onze iconische Desert Boot. Deze nieuwe kijk op een klassiek design is gemaakt met de stitchdown-methode en heeft onze kenmerkende crêpezool. Hij is uitgevoerd met een volledig leren loopzool, leren voering en een zijdezacht leren voetbed voor een superieure, duurzame afwerking en premium comfort aan de onderkant van de voet.

Wallabee

De cultklassieker

"De Wallabee werd de schoen van de revolutionairen, vrijdenkers en iconen van de tegencultuur van die tijd. Bijna 50 jaar later is het nog steeds een cultklassieker en is hij geliefd bij muzikanten en artiesten overal ter wereld.
De schoen wordt gedefinieerd door zijn eenvoud in structuur en stijl en bestaat uit slechts twee stukken suède. De authentieke mocassinconstructie rust op een natuurlijke crêpezool met een gevoerd driekwart voetbed voor subliem comfort."

Desert Trek

Maak kennis met de 'Trek Man'

De beroemde Desert Trek werd voor het eerst gecreëerd in 1972. De Trek stond oorspronkelijk bekend als ‘Six Toes’ en de ongebruikelijke vorm van de voet werd ontworpen rond de innovatieve Nature-leest. Met het klassieke 'Trek Man'-embleem en de opvallende naad die al vanaf het eerste paar midden over de schoen loopt, is het nog steeds een designklassieker die al meer dan 40 jaar hetzelfde is gebleven.

Trigenic Flex

Een nieuw icoon is geboren

Trigenic Flex is de creatieve wedergeboorte van een concept uit het Clarks-archief gecombineerd met de nieuwste technologie en biomechanica. De zool is gemaakt op een asymmetrische leest en vervolgens in drie stukken ontkoppeld, om de natuurlijke beweging te revolutionaliseren. Het mocassin-bovenwerk kreeg de typische, duidelijk zichtbare Clarks-stiksels en een nieuw icoon was geboren.

Al onze wallabees zijn nu water- en vlekbestendig