warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Trek Man

Desert Trek Ons icoon in een nieuw jasje.

Clarks Originals®Clarks Originals®

Het opnieuw uitvinden van een icoon.

De Trek stond oorspronkelijk bekend als ‘Six Toes’ en de ongebruikelijke vorm van de voet werd ontworpen rond de innovatieve Nature-leest. Met het klassieke "Trek Man"-embleem en de opvallende centrale naad die over de schoen loopt is dit model na 40 jaar nog altijd een ongewijzigde designklassieker. Voor de lente van 2019 hebben we de wereldwijde cultklassieker in een nieuw jasje gestopt met behoud van het authentieke DNA vertaald naar gloednieuwe heren- en damesmodellen. We hebben de kenmerkende leest behouden maar hebben er een sacchetto-constructie aan toegevoegd, met als resultaat een strakker, meer gestroomlijnd silhouet.

Desert Trek in zandkleur

De beroemde Desert Trek (of bank robber, zoals hij in Jamaica wordt genoemd) werd in 1972 voor het eerst ontworpen.

Voor onze herenversie hebben we de crêpe buitenzool ingeruild voor een asymmetrische lichtgewicht EVA-versie met schokabsorptie en een meer gestroomlijnde esthetiek. We hebben onderscheidende details, zoals de contrasterende hiel en de centrale naad behouden en beide in een contrasterende kleur naar voren laten komen. Voor een extra speciale afwerking hebben we een materiaalcontrast gecreëerd, met zacht Italiaans veg tan bruin leer aan de ene kant van het bovenwerk en aan de andere kant getextureerd suède van onze historische partner leerlooierij Charles F. Stead.

De Trek Formed voor heren zal in de lente-/zomercollectie 2019 verkrijgbaar zijn in zwart, lichtbruin en saliegroen en de Trek Form voor dames in gebroken wit en cool blue.

Shop het assortiment
Trek Formed in saliegroen
Trek ManTrek Man