warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Loading image

We hebben ons laten inspireren door de perfecte efficiëntie van de natuur en de elementen, en hebben deze winter de Nature-serie uitgebreid met edities die trouw blijven aan het minimalisme dat vast verankerd is in het DNA van Clarks. Nature biedt ongekend comfort met de meest geavanceerde voetbeddemping en ultieme flexibiliteit, zodat jij vrijelijk contact kunt zoeken met de elementen en je passie kunt voelen branden.

De principes van de natuur

De nieuwste evolutie van Nature vormt een perfecte combinatie tussen sport-DNA en geavanceerde schoenwetenschap voor extreem comfort in de winter.

DE VOET OP DE EERSTE PLAATS
Een asymmetrische, anatomische fit, gecreëerd met een handgesneden houten leest

DOORDACHT VANBINNEN EN VANBUITEN
Vormgegeven rond een geavanceerd voetbed

HIGH-IMPACT COMFORT
Een combinatie van innovatieve materialen, constructie en technologieën

OPTIMAAL. MINIMAAL
Minimalistische componenten voor optimale prestaties

Het hart van de Nature-serie wordt gevormd door de implementatie van optimale vorm en functie. De Nature-collectie is geïnspireerd op de voet in al zijn verschijningsvormen met als doel het creëren van een natuurlijke pasvorm en comfortabele schoenen.

Het leven is niets zonder obsessie

Nieuwe silhouetten met de iconische look en het organische comfort van Nature, brengen een functionele focus met innovatieve technische materialen voor avonturiers die de elementen willen trotseren.

Water
Afbeelding van het gezicht van surfer Manon Lanza dat naar de camera kijkt
Afbeelding van surfer Manon Lanza op de rug gezien in de oceaan Afbeelding van het gezicht van surfer Manon Lanza dat naar de camera kijkt

Manon Lanza @allonsrider

Surfer Manon Lanza leeft iedere dag met passie en obsessie.

"Surfen is moeilijk, maar het is nergens mee te vergelijken. Vele uren peddelen en slechts seconden op de plank. Liters zout water in je lijf en zand in je ogen."

"Maar surfen is ook een zoektocht, je beurt afwachten, alles vergeten behalve de volgende golfslag, op zoek naar de volgende grote golf. Het is steeds weer de zee op peddelen, tien keer achter elkaar. Het is je vullen met zout water, maar je geest leegmaken. Het is versteld staan over de voortgang van onze vrienden. Het is onze vrienden aan de riem meetrekken wanneer ze binnen handbereik zijn. Het is onze ogen openen als je kopje ondergaat - zelfs als het prikt - om een glimp op te vangen van de zonnestralen door het water. Het is onszelf overtreffen, bang zijn en onze grenzen opzoeken. Het is magisch. Het is verslavend. Daar houd ik van. Meer dan wat ook ter wereld."

Afbeelding van snowboarder Austin Ross die een berg af skiet Afbeelding van het gezicht van snowboarder Austin Ross
Snow
Afbeelding van het gezicht van snowboarder Austin Ross

Austin ross @austinross88

Austin Ross, professioneel skiër, coureur en ‘liefhebber van het land, de lucht en de zee’ leeft en ademt dagelijks zijn passie.

"Voordat de zon opkomt en wanneer ik mijn voeten op de koude ochtendvloer zet, voel ik de doffe pijn van de avonturen van gisteren. Met koffie om mijn geest te wekken, en muziek om mijn ziel te ontwaken, kom ik aan bij het pad op de bergpas ten noorden van mijn woonplaats. Ik sta onder de met sneeuw bedekte bomen en hoor het grommen van een sneeuwploeg die de donkere, winderige snelweg in de verte ijsvrij maakt."

"Mijn koplamp licht de sneeuw op terwijl ik mijn weg vind tussen de bomen en de frisse dennengeur zich mengt met die van skiwax op mijn tocht naar de top. Als de dageraad verschijnt, kleurt de zon het sneeuwveld roze en sneeuwvlokken vangen het ochtendlicht. Ze glinsteren om me heen als diamanten. Ik stop even en neem de omgeving in me op. Ik adem diep in en voel de aangename prikkeling van de frisse berglucht in mijn neus en op mijn lippen. “Mijn maag trekt zich samen wanneer ik naar de rand van de berg ga en omlaag kijk langs de bochtige couloir met zijn hoge granieten wanden. Na nog een laatste blik op het stille koninkrijk begin ik te glijden. Bocht na voorzichtige bocht navigeer ik over de berg alsof ik een levensgrote puzzel moet oplossen. Ik weet dat iedere beslissing serieuze consequenties kan hebben ... Uiteindelijk kom ik terug bij mijn auto, het licht van de dag is verdwenen achter de bergen in het westen, mijn kleren zijn nat en koud van een dag klimmen, skiën en vliegen in de bergen waar ik me thuis voel. En terwijl ik in slaap val, droom ik van de missie van morgen ..."

Geïnspireerd door de elementen

De evolutie van nature

Een combinatie van ambacht en innovatie houdt de efficientie van eenvoud in ere.

1982: het jaar dat de eerste Nature schoen het licht zag

De geboorte van een icoon: Nature I - III

De geboorte van een icoon: Nature I - III

Nature maakte zijn debuut in 1982 en was een schoolvoorbeeld van de beproefde stitch-down constructie waarin Clarks ook toen al voorop liep. De schoen beantwoordde de groeiende vraag naar eigentijds, casual schoeisel. De eerste Nature had een opvallend ontwerp van uitzonderlijk zwaar leer en een revolutionair voetbed met de speciale Active Air-technologie: een baanbrekende innovatie op het gebied van schokdemping en comfort.

De eerste herinterpretatie van het Nature ontwerp

Redefined. Redesigned. Reborn Nature IV

Redefined. Redesigned. Reborn Nature IV

Nature IV belichaamt technologische visie, een obsessie voor het vinden van schoonheid in eenvoud en een passie voor comfort zonder compromissen.

Nature opnieuw uitgevonden om te beschermen tegen de elementen

Evolved Nature Nature V

Evolved Nature Nature V

Nature V, de volgende fase. De principes van het origineel blijven behouden. Een nieuw, hoog model met flexibele en waterafstotende panelen, een bovenwerk van zacht nubuck en een naadloos aansluitende fit. Alles wat nodig is om te beschermen tegen de elementen.

Het Nature concept komt tot leven in de Star Wars | Clarks samenwerking exclusief voor vrouwen en meisjes

Force of nature Star Wars

ZE IS STERKER DAN ZE DENKT Kylo Ren Force of nature Ontdek de unieke Star Wars | Clarks samenwerkingscollectie. Een eerbetoon aan de kracht van vrouwen.

Streamlined Nature - Nature VI for Speed

Gestroomlijnde Natuur

Nature VI evolueert de langdurige principes van het Nature-assortiment, waarbij het model is aangepast aan de eisen van het dagelijks leven en atletische wijzigingen zijn geïmplementeerd voor een gestroomlijndere pasvorm.