warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Geschiedenis van Clarks

Schoenmakers sinds 1825

Het begon allemaal bijna 200 jaar geleden, toen de broers Cyrus en James Clark met een pantoffel van schapenleer kwamen - een combinatie van innovatie en vakmanschap. Destijds was dat revolutionair, maar het is nog altijd de kern van alles wat we doen. Nog steeds begint ieder paar Clarks schoenen met een handgesneden leest van haagbeukenhout. Geavanceerde constructietechnieken, actuele technologieën en nieuwe materialen doen de rest. Zo ontstaan schoenen die zijn gemaakt voor het moderne leven.

Pioniers & vernieuwers

Vanaf het begin denken we anders over de dingen na. En pakken we de dingen anders aan. Van de beroemde pantoffel van Cyrus en James Clark uit 1825 tot de allereerste schoen die de vorm van de voet volgt; van onze schoenen in halve maten en verschillende breedtes tot onze iPad-meter voor kindervoeten; van innovatieve, verborgen voetkussentjes tot 3D-printing. We onderscheiden ons door onze goede ideeën. 

Schoenexperts

Leonardo da Vinci omschreef de menselijke voet als "een technologisch meesterstuk en een kunstwerk". En omdat we er goed voor willen zorgen, beter dan ieder ander, hebben we er studie van gemaakt. We hebben onderzocht hoe de voet zich ontwikkelt. We hebben de biomechanische kant ervan bestudeerd, de beweging tijdens werk, rust en bij het spelen. En nagedacht over hoe de voet gezond blijft. Alles wat we erover weten helpt ons bij het maken van de perfecte schoenen.

Iconische schoenen

In ons archief met meer dan 22.000 modellen vind je schoenen die mode-revoluties hebben ontketend en nog altijd tot de verbeelding spreken. Zoals de iconische Clarks Desert Boot, die in 1950 door Nathan Clark werd ontworpen en nog niets aan aantrekkingskracht heeft ingeboet. Of Nature, een baanbrekende combinatie van sportief en casual die het licht zag in de jaren '80, en nu opnieuw is uitgevonden voor de 21ste eeuw. En dan is er Trigenic Flex, een fusie van vakmanschap en innovatie die nu al een nieuwe klassieker is.