warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Shoe Share Unicef | Clarks

Classic Style with COnsidered details

Sinds 2008 werken we nauw samen met Unicef om kwetsbare kinderen een kans op onderwijs te geven. We doen dat door geld in te zamelen via een uniek project waarin klanten schoenen kunnen doneren. 24/09/19

Unicef is een van de belangrijkste liefdadigheidsorganisaties ter wereld. De organisatie voedt, vaccineert, onderwijst en beschermt meer kinderen dan elke andere organisatie ter wereld. UNICEF wil elk kind de kans geven om zijn volledige potentieel te ontwikkelen door samen te werken met gezinnen, lokale gemeenschappen, partners en overheden in meer dan 190 landen.

Met trots mogen we zeggen dat we sinds 2008 samenwerken met Unicef. We steunen hun missie om kwetsbare kinderen wereldwijd onderwijs te geven door geld in te zamelen via ShoeShare, een origineel project dat oude of ongewenste schoenen een nieuwe eigenaar geeft.

Sinds de start kregen meer dan 1800 ton schoenen (ongeveer twee miljoen paar) een nieuwe eigenaar. Er werd meer dan £ 1,5 miljoen gedoneerd om kwetsbare kinderen te helpen. We trekken de goede lijn overigens gewoon door! In 2018 verzamelden we bijna 190 ton schoenen, maar liefst meer dan 200.000 paar die niet op de vuilnisbelt belandden maar wel iemand gelukkig maakten.

Help samen met ons Unicef om nog meer kansarme kinderen te bereiken door je oude of ongewenste schoenen in een van de Clarks-winkels in Nederland te doneren. Donaties helpen het leven van kinderen te veranderen door het kopen van materiaal zoals de 'School-in-a-box' - een veelzijdig educatief hulpmiddel om op elke plek les te geven aan 40 kinderen. De kinderen krijgen op die manier de kans om onderwijs te volgen, waar ze ook zijn of met welke rampsituatie ze ook te maken hebben.

Bekijk hier waar je je schoenen kunt doneren..