warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Natuurlijk bewegen Uppers - recycled content

Onze Trigenic-technologie optimaliseert de natuurlijke beweging van de voet via technische innovatie en responsieve schokabsorptie. Het is dan ook niet meer dan normaal dat we deze schoenen maken volgens innovatieve en meer duurzame methodes. 24/09/19

Onze Trigenic-collectie combineert gerichte flexpunten en ultralichte EVA-buitenzolen met grippods om je op een vooruitstrevende manier te laten bewegen.

We wilden meer dan baanbrekende technologie combineren met vakmanschap en een klassieke moccasinconstructie. Daarom besloten we om het Tri Native-bovenwerk te maken van 80% gerecycled materiaal.

Via een productieproces dat gelijkaardig is aan dat van onze ingenieuze kindersporttas (lees er hier meer over) kunnen we plastic afval opnieuw gebruiken, versnipperen, smelten en uiteindelijk tot garen spinnen. Het resultaat? Minder plastic in ons ecosysteem. Door slechts een van de materialen uit onze collectie te vervangen door een gerecycled alternatief, denken we ongeveer 1 miljoen flessen een tweede leven gegeven te hebben.

Dit inventief geproduceerde garen wordt vervolgens gebruikt in het vooruitstrevende breiwerk van de Tri Native. Tijdens het proces wordt elke schoen afzonderlijk gebreid waardoor we unieke patronen, veelzijdige texturen en kleurcombinaties kunnen creëren. Door extra garen toe te voegen konden we de structuur van het breiwerk versterken zodat het na verloop van tijd zijn vorm blijft behouden.

De Tri Native is slechts een stap op ons pad om afval te verminderen. Hieronder vind je wat we verder nog doen om ons doel te bereiken.