warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

een nieuw duurzaamheidsicoon Outsole - recycled content

We maken nu al bijna 200 jaar schoenen. Onze drang om te innoveren is echter nog net zo groot als toen we vele jaren geleden onze eerste slippers uit schapenvacht maakten. 24/09/19

We maken nu al bijna 200 jaar schoenen. Onze drang om te innoveren is echter nog net zo groot als toen we vele jaren geleden onze eerste slippers uit schapenvacht maakten.

Dit project stond in het teken van een schoen die comfort een nieuwe dimensie moest geven. We wilden een vooruitstrevend en eenvoudig design combineren met inventieve constructietechnieken die in ons duurzaam erfgoed geworteld zijn.

Een bijzondere uitdaging die we op een bijzondere manier moesten aanpakken. We begonnen door elk overbodig onderdeel te verwijderen. Het resultaat? De Seven.

Terwijl de meeste traditionele schoenen gemaakt zijn uit zestien elementen, bevat deze schoen met een volledige mocassinconstructie er slechts zeven. De zomen en loopzool bepalen op natuurlijke wijze de vorm van de schoen voor een ongeëvenaard comfort.

De buitenkant van de Seven is gemaakt van ongevoerde suède. De schoen gebruikt niet alleen minder elementen maar ook zo weinig mogelijk lijm en dus zo weinig mogelijk chemicaliën. Daarnaast is minstens 20% van de rubberen loopzool gemaakt van een unieke gerecyclede mix van herbruikbaar materiaal en latexafval.

De Seven is een samensmelting van vakmanschap, vernuft en ongeforceerd hedendaags design zonder overbodige elementen. De schoen is slechts een stap op ons pad om afval te verminderen. We willen immers nog meer doen voor onze planeet en haar bewoners.

Shop Seven