warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Going for gold Medal - rated leather

Sinds de start van onze schoenenproductie in 1825 werken we uitsluitend met materialen waar we in geloven. Met veel trots vertellen we dan ook dat we aan de wieg liggen van de Leather Working Group (LWG). 24/09/19

Deze vereniging promoot duurzame en milieuvriendelijke werkmethodes in de lederindustrie. De LWG werkt met leveranciers, merken, retailers, toonaangevende technische experts, niet-gouvernementele organisaties (zoals het WWF), academische instellingen en andere belanghebbende organisaties om ervoor te zorgen dat leerlooiers uit de hele wereld beoordeeld worden op dezelfde standaarden, ongeacht de regio waar ze vandaan komen.
Het schitterende werk van de LWG heeft ertoe geleid dat 90% van ons leer afkomstig is uit leerlooierijen die met een Bronzen, Zilveren of Gouden medaille bekroond zijn.
Dat betekent dat de leerlooierijen hun ecologische voetafdruk verkleind hebben door gebruik te maken van hernieuwbare bronnen. Ze verminderen hierdoor hun water- en energieverbruik, vinden nieuwe markten voor afvalproducten en verbeteren hun traceerbaarheid.

A great example of this is the tannery Prime Asia whose leather we use widely: “Prime Asia is al jaar en dag lid van de LWG en grote voorstander van het verbeteren van de milieuvriendelijke werkwijzen in de lederindustrie. Door vanaf het begin deel uit te maken van de LWG hebben we onze ecologische voetafdruk kunnen opvolgen en verbeteren. We konden daarnaast investeren in hernieuwbare energie, het terugwinnen van water en efficiëntere werkwijzen. We zijn trots op de Gouden en Zilveren medaille die we voor onze leerlooierijen behaald hebben. We blijven echter niet stilstaan en willen onze ecologische voetafdruk nog verder verkleinen. In het jaar 2023 hopen we 75% van onze energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Daarnaast willen we ons verbruik per vierkante meter geproduceerd leer verminderen met 15% voor energie en 30% voor water en afval.”

Onze verbintenis om uitsluitend met duurzame en milieuvriendelijke materialen te werken, is slechts een van de manieren om als bedrijf zo duurzaam, bewust en verantwoordelijk mogelijk te zijn. Hieronder vind je wat we verder nog doen om onze impact te verkleinen.