warning icon

Je gebruikt een verouderde browser die wellicht niet compatibel is met onze website. Door dit venster te sluiten erken je dat je ervaring op deze website mogelijk niet optimaal is.

Heb je vraag?

Waarom zit niet elk model hetzelfde?

Je voeten zijn even uniek als je gezicht. Onze schoenen zijn ontwikkeld om zo consistent mogelijk te passen in verschillende maten en modellen. Hoe de schoen zit, hangt daarnaast af van de maakwijze en het gebruikte materiaal.

Een schoen van lakleer zal wat strakker zitten dan hetzelfde model in zacht suède, omdat de dichtheid en samenstelling van het materiaal bepalen hoe de schoen meebeweegt met je voet. Hou er verder rekening mee dat leer een natuurlijk materiaal is dat zich met de tijd nog enigszins naar de voet vormt.

Bij het bepalen van iemands schoenmaat kijken we naar twee metingen: de lengte van de voet en de omtrek. Het is onmogelijk om schoenen te maken voor iedere individuele variatie op deze metingen, maar om er zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen, zijn onze modellen beschikbaar in halve maten en verschillende breedtematen.

Hoe weet ik welke breedtemaat het beste past?

De standaardmaat - D voor dames, G voor heren - zal de meeste mensen goed passen. Als je merkt dat de schoenen na een tijdje knellen bij het gewricht bij je grote teen of bij je kleine teen, kun je beter kiezen voor een bredere maat.

Ik heb smalle voeten. Welke schoenen zijn geschikt?

Als je smalle voeten hebt en een lage wreef of voetboog, kan je met een inlegzooltje het teveel aan ruimte in de schoen opvullen. Dit kan vooral van pas komen bij pumps zonder sluiting.

Ik heb een hoge wreef. Welke modellen zijn geschikt voor mij?

Met modellen die laag uitgesneden zijn aan de voorkant, zoals ballerina's of instappers, zit je altijd goed. Als je voeten liever bedekt houdt, probeer dan een verstelbaar model met veters of gesp. Nauwsluitende laarsjes en muiltjes zullen eerder problemen geven bij het aan- en uittrekken.

Ik heb een hoge voetboog. Welk model kan ik het beste kiezen?

Kies een model met een wat hogere schacht. Ballerina's en sommige pumps zullen minder goed passen, omdat er extra ruimte kan overblijven bij de schacht.

De rand van mijn schoenen schuurt tegen mijn enkelbot. Wat kan ik hieraan doen?

Een doormidden geknipte inlegzool aan de achterkant van de schoen die de hiel iets omhoog brengt, kan verlichting bieden.

Ik ben een fan van hoge hakken, maar mijn voetgewelf doet pijn als ik ze draag. Wat nu?

Sleehakken of platformschoenen geven je dezelfde lengte maar zijn minder belastend voor je voetboog. De hoogte van de hak wordt gecompenseerd door het extra volume aan de voorkant, waardoor het gewicht gelijkmatiger wordt verdeeld. De minder extreme positie van de voet zorgt voor minder pijn.

Ik heb brede kuiten. Welke maat laarzen kan ik het beste kiezen?

Als je vollere kuiten hebt, kies dan voor dameslaarzen in breedtemaat E. Deze hebben een brede schacht.

Bij elke hele maat die je omhoog gaat in schoenmaat, wordt de omtrek van de schacht ongeveer 10mm wijder. Laarzen in een 'E' breedtemaat zijn 50mm wijder aan de bovenkant. Het onderste deel, vlak voor de schacht overgaat in de enkel, is 40mm wijder.