Veelgestelde vragen

Bezorging

Bestellingen & Betaling

Retourneren & Geldteruggave

Vragen over Clarks-winkels

Mijn Account

Shoppen bij Clarks

Schoenverzorging

Bezorging

In welke landen levert u en wat zijn de verzendkosten?

Wij bieden momenteel een gratis standaard bezorging en een betaalde express bezorging in 15 landen. De gratis standaard bezorging wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd. De express-bezorging, wordt meestal binnen 2 werkdagen bezorgd. U ontvangt een schatting van de bezorgdatum in uw bevestigingsmail. Bekijk ondertsaande tabel voor meer details over onze bezorgservice en geschatte bezorgdagen.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Standaard Bezorging

De geschatte levertijd die voor Standaard bezorging wordt weerggegeven tijdens het plaatsen van uw order of in de bevestigingsmail is vijf dagen. Deze levertijd kan echter verschillen, afhankelijk van het land of gebied waar we aan moeten leveren. Bekijk onderstaande tabel voor een overzicht van het aantal bezorgdagen per land:

Land Gratis Standaard bezorging
(werkdagen)
Oostenrijk 3 tot 4
België 3 tot 4
Bulgarije 5
Cyprus 5
Duitsland 3 tot 4
Frankrijk 3 tot 4
Griekenland 5
Hongarije 4
Luxemburg 3 tot 4
Nederland 3 tot 4
Portugal 4
Slowakije 4
Slovenië 5
Spanje (Inclusief de Balearen) 3 tot 4
Tsjechië 4

Express Bezorging

We bieden een Express bezorging voor €7.95. We streven ernaar uw express-bestelling binnen twee dagen te bezorgen. Alle bestellingen die voor 15:00 uur CET op werkdagen zijn geplaatst, worden de dag erna verscheept. Bestellingen die na 16:00 uur CET zijn geplaatst worden een dag later verscheept. Bestelling die op vrijdag en in het weekend voor 15.00 uur CET worden geplaatst, worden op maandag verscheept. Bekijk onderstaande table voor een overzicht van wanneer u een Express bezorging kunt verwachten:

Bestelling geplaatst voor Ma
15:00
Di
15:00
Wo
15:00
Do
15:00
Vr
15:00
Za Zo
Uiterste bezorgdag Wo Do Vr Ma Di Wo Wo

U kunt uw Standaard en Express-bezorging traceren in uw account:

  • Log in op de website
  • Klik op Mijn Account
  • Klik op Mijn Orders & Geretourneerde Items
  • Klik op het ordernummer dat u wilt traceren.
  • U ziet nu de details van uw order en een link om uw order te traceren.

Houd er rekening mee dat we momenteel niet leveren aan: Ceuta, Melilla, Canarische Eilanden, Madeira, Corsica, Monaco, Frans-Polynesië, Franse overzeese gebieden en Andorra.

Kan ik mijn bestelling traceren?

U kunt op drie manieren uw bestelling traceren. De meest eenvoudie manier is om in te loggen op uw Clarks-account en op mijn orders te klikken. Zoek de betreffende order en klik op het ordernummer. Hier vindt u een tracking link. Als u het tracking nummer na uw bestelling toegestuurd heeft gekregen, kunt u ook meteen zoeken op de Skynet website. Als laatste kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer 00800 2500 2525.

Kan ik mijn bestelling naar een ander adres versturen dan mijn huisadres?

Ja, wij bezorgen op alle adressen in de landen waar wij leveren (behalve adressen die door militaire postorganisaties worden gebruikt). U kun uw bestelling op uw werk of bij een vriend(in), familielid of buurman/-vrouw laten bezorgen. Voer tijdens het afrekenen in het onderdeel 'bezorgadres' het adres en de naam in van de persoon die voor de ontvangst zal tekenen.

Wat gebeurt er als mijn bestelling wordt bezorgd als ik niet thuis ben?

Voor alle leveringen is een handtekening noodzakelijk. Als u niet thuis bent en dus niet voor ontvangst kunt tekenen, laat de koerier een briefje achter waarop staat hoe u een nieuwe bezorgdatum kunt regelen. U kunt uw bestelling ook laten bezorgen en tekenen door bijvoorbeeld een vriend(in), buurman of -vrouw of een collega.

Ik zou mijn schoenen graag met spoed geleverd willen hebben.

U kunt gebruik maken van onze Express Delivery Service. U ontvangt uw bestelling dan binnen 1-2 werkdagen (uitgezonderd weekenden en feestdagen) als u de bestelling voor 16.00 uur plaatst. Voor deze snelle service wordt €7.95 in rekening gebracht.

U bezorgt nog niet in mijn land. Kunt u me op de hoogte houden van bezorginformatie?

Ja, als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief kunnen we u op de hoogte houden van het laatste nieuws over Clarks.

Bezorgt u ook op zaterdag?

Bestellingen worden tussen maandag en vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur bezorgd (Uitgezonderd feestdagen). Ga voor meer informatie naar thuisbezorgd

Waarom wordt mijn bestelling later afgeleverd dan verwacht?

We doen onze uiterste best om uw bestelling tijdig te laten bezorgen. Helaas kunnen omstandigheden waar wij geen invloed op hebben, zoals slecht weer en transportproblemen, een levering vertragen. Als u denkt dat uw bestelling vertraging heeft opgelopen, kunt u contact met onze klantenservice opnemen.

Welk koeriersbedrijf bezorgt mijn bestelling?

In Europa werken we samen met Skynet. U ontvangt een sms of e-mail om de aankomst van uw bestelling te bevestigen. Hierin vindt u een verzendnummer dat gebruikt kan worden om uw bestelling op de Skynet-site te traceren. U kunt uw bestelling ook op de Clarks-site traceren door in te loggen op Mijn Account en voor de optie Mijn Orders te kiezen. Als u op het bestellingsnummer klikt, ziet u de bezorgdetails en een traceerlink.

Levert u ook aan postkantoren of postagentschappen?

Nee, we leveren momenteel niet aan postkantoren/agentschappen. We zoeken wel naar een mogelijkheid om dit binnenkort te gaan doen. Als uw op de hoogte wilt blijven

Bestellingen & Betaling

Welke betalingsmethoden kan ik gebruiken?

In Europa werken we samen met Skynet. U ontvangt een sms of e-mail om de aankomst van uw bestelling te bevestigen. Hierin vindt u een verzendnummer dat gebruikt kan worden om uw bestelling op de Skynet-site te traceren.


Hoeveel paar schoenen kan ik per order bestellen?

U kunt maximaal 8 verschillende modellen bestellen. Om u echter de kans te geven deze modellen in verschillende maten te passen, mag u van ieder model twee maten bestellen. De gehele bestelling mag echter niet meer zijn dan 600 euro. Als uw bestelling een grens overschrijdt, verschijnt hierover een berichtje op uw scherm. Als u problemen of moeilijkheden ervaart bij het plaatsen van een bestelling, kunt u per e-mail contact met ons opnemen of naar onze meertalige klantenzorg bellen op 00800 2500 2525.

Kan ik mijn betaalkaart of creditcard van een bank buiten de EU gebruiken om te betalen?

Ja, zolang uw bezorgadres zich bevindt in een van de landen waar we bezorgen.

Wat moet ik doen als mijn betaling wordt geweigerd bij een bestelling?

Als uw betaling wordt geweigerd, kunt u klikken op 'opnieuw proberen'. Controleer uw betalingsdetails om er zeker van te zijn dat u alles juist heeft ingevuld en plaats uw bestelling opnieuw. U kunt ook een andere betaalmethode kiezen. Voor meer informatie over de weigering van uw betaling, kunt u contact opnemen met uw bank.

Kan ik cadeaubonnen uit Clarks-winkels online gebruiken?

Helaas accepteren we online momenteel geen cadeaubonnen die in Clarks-winkels zijn verkregen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Zolang een bestelling nog niet is verzonden, kan deze worden geannuleerd. Gebruik hiervoor het annuleringsformulier of bel ons op nummer 00800 2500 2525 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur). Als de bestelling al is verstuurd of afgeleverd, kan deze gratis retour worden gestuurd.

Ik probeer met PayPal te betalen, maar ik heb wat problemen. Wat is een 'Verified User'?

Als u problemen heeft met uw betaling via PayPal kan het zijn dat uw account nog niet compleet is. Clarks accepteert alleen betalingen van complete PaYPal-accounts. Meer informatie over uw PayPal-account.

Kan ik mijn bestelling aanpassen?

U kunt uw bestelling op elk moment tijdens het betaalproces aanpassen.U kunt na het plaatsen van uw bestelling geen aanpassingen meer doen.

Krijg ik een bevestiging als ik een bestelling heb geplaatst?

Als u een order hebt geplaatst en deze bij ons is aangekomen, sturen wij een bevestigingsbericht naar u toe. Wij raden u aan het ordernummer te noteren voor het geval u er later een vraag over hebt. Wij mailen u een kopie van de bevestiging van de bestelling. Bovendien mailen wij u een update als uw bestelling is verzonden.

Europese dienst voor online geschillenbeslechting

Onze klantenservice streeft ernaar iedere klacht zo snel mogelijk en op professionele wijze op te lossen.
Mocht u desondanks ontevreden zijn over de behandeling van uw klacht, laat het ons dan weten. Als u daarna nog steeds ontevreden bent over de uitkomst, dan zijn we verplicht u te laten weten dat u zich kunt richten tot de Europese dienst voor online geschillenbeslechting. Klik op de link om naar het platform van de Europese dienst voor online conflictbeslechting te gaan.
(ec.europa.eu/odr)

Retourneren & Geldteruggave

Kan ik een item ruilen?

U kunt momenteel geen items ruilen via de website. Wel kunt u de bestelde items binnen 60 dagen retourneren en uw geld terugvragen.

Hoe stuurt u een item retour?

Klik op onze retourpagina voor meer informatie over hoe u een item of bestelling terugstuurt.

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Als u een order hebt geplaatst en deze bij ons is aangekomen, sturen wij een bevestigingsbericht naar u toe. Wij raden u aan het ordernummer te noteren voor het geval u er later een vraag over hebt. Wij mailen u een kopie van de bevestiging van de bestelling. Bovendien mailen wij u een update als uw bestelling is verzonden.

Ik heb een paar schoenen voor de volle prijs gekocht, maar een dag later kwamen ze in de aanbieding. Kan ik het verschil terugbetaald krijgen?

Nee. Wanneer een item is besteld, ligt de prijs voor thuisbezorging vast. Wat u wel kunt doen, is het artikel bestellen voor de lagere prijs en uw eerste bestelling retourneren. Wij kunnen echter de beschikbaarheid van items in de uitverkoop niet garanderen.

Er mankeert iets aan mijn bestelling. Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen?

Producten waar iets aan mankeert, kunt u retourneren door naar de pagina Mijn account te gaan, 'Mijn orders/geretourneerde items' te selecteren en de instructies te volgen voor het retourneren van items met gebruik van het etiket voor retouritems en de plastic zak waarin uw bestelling was aangekomen. U hebt recht op terugbetaling van het hele bedrag dat u voor de betreffende items had betaald. De items dienen niet naar een Clarks-winkel te worden gebracht. In Clarks-winkels kunnen uw items namelijk niet worden om- of ingeruild. De reden daarvoor is dat Europese Clarks-winkels franchise-ondernemingen zijn. Zij zijn dus niet verplicht om retouritems te aanvaarden van klanten die hun aankoop rechtstreeks bij Clarks International hebben gedaan. Als u meer vragen over ons beleid inzake retourneringen of ons privacybeleid hebt, kunt u per e-mail contact opnemen of onze meertalige klantenservice bellen op 00800 2500 2525.

Ik heb twee items gekocht tijdens een reclameactie waarin voor het tweede item de halve prijs werd aangerekend. Als ik een van de items wil terugsturen, hoeveel geld krijg ik dan terug?

Als u al uw geld terug wilt, moet u beide items terugsturen. Als u slechts één item terugstuurt, moet u de volle prijs betalen voor het item dat u houdt en wordt het verschil aan u terugbetaald.

Kan ik online gekochte schoenen terugbrengen naar een Clarks-winkel en mijn geld terugkrijgen?

Nee. Clarks-winkels in Europa nemen geen schoenen aan die online zijn gekocht. Andersom kunnen in winkels gekochte schoenen ook niet worden geretourneerd via de website. De Clarks-winkels in Europa zijn franchise-bedrijven en daarom niet verplicht retourneringen aan te nemen van klanten die direct bij Clarks International hebben gekocht.

Hoe retourneer ik een bestelling?

Om een bestelling te retourneren, dient u een afspraak te maken met ons koeriersbedrijf Skynet. U kunt dit doen door onderstaande stappen te volgen.

  1. Log in op uw Clarks-account.
  2. Selecter 'Mijn orders & geretourneerde items'
  3. Klik op 'Geretourneerde items' achter het item dat je wilt retourneren.
  4. U ziet nu een nieuwe pagina, waarop u kunt aangeven waar en wanneer de items moeten worden opgehaald. vergeet niet uw e-mailadres in te vullen. Deze pagina toont het laatste bezorgadres dat is gebruikt. U kunt dit adres aanpassen als u de items op een ander adres wilt laten ophalen. Pas indien nodig de datum voor het ophalen van het item aan. Skynet kan de items elke werkdag tussen 08.00 en 18.00 uur ophalen.
  5. Als u de pagina juist hebt ingevuld, klikt u op 'Indienen'. Skynet stuurt vervolgens een bevestigingsmail met alle relevante informatie naar het opgegeven e-mailadres.
Webaankopen kunnen niet worden geretourneerd naar Clarks-winkels in Europa. Ook kunnen webaankopen niet in winkels worden geruild. Europese Clarks-winkelszijn franchise-bedrijven en daarom niet verplicht om webaankopen van Clarks International aan te nemen. Als u meer vragen heeft, kunt u contact (http://www.clarks.nl/contactus) met ons opnemen. Of bel onze klantenservice op de meertalige telefoonlijn 00800 2500 2525.

Vragen over Clarks-winkels

Kan ik online gekochte schoenen terugbrengen naar een Clarks-winkel en mijn geld terugkrijgen?

Nee, items die online zijn gekocht, kunnen niet worden teruggebracht/geruild in Clarks-winkels. Europese winkels van Clarks zijn franchise-bedrijven en daarom niet verplicht items aan te nemen die zijn gekocht bij Clarks International.

Kan ik schoenen die ik in een Clarks-winkel heb gekocht retourneren via deze website?

Nee. Items die in een Clarks-winkel zijn gekocht, kunnen niet worden geretourneerd via de website. Europese winkels van Clarks zijn franchise-bedrijven en daarom niet verplicht items aan te nemen die zijn gekocht bij Clarks International.

Hoe kan ik zien welke schoenen in winkels nog op voorraad zijn.

De hulplijn van deze website kan geen vragen beantwoorden over winkelvoorraden. Europese Clarks-winkels zijn franchise-bedrijven en we hebben geen toegang tot hun voorraadgegevens. Als u winkelvoorraden wilt weten, kunt u contact opnemen met de betreffende winkel. Of gebruik de Store Locator om Clarks-winkels bij u in de buurt te zoeken.

Mijn Account

Ik ben/heb mijn e-mailadres vergeten/veranderd. Wat moet ik nu doen?

U kunt contact met ons opnemen via e-mail of bellen met onze klantenservice op de meertalige telefoonlijn 00800 2500 2525.

Hoe verander ik mijn persoonlijke gegevens?

Om uw persoonlijke gegevens aan te passen, logt u in op uw account. Klik op 'contactgegevens en password wijzigen'. Nu kunt u de persoonlijke informatie aanpassen.

Ik ben mijn paswoord vergeten. Wat moet ik nu doen?

Password vergeten? Klik hier. Vul uw e-mailadres in en klik op 'Volgende'. U ontvangt nu een e-mail met een nieuw password, waarmee u opnieuw kunt inloggen en die daarna weer naar eigen inzicht veranderd kan worden.

Shoppen bij Clarks

Waar kan ik een specifieke stijl vinden die niet op de site staat?

Als u een bepaalde stijl niet op de site kunt vinden, neem dan contact met ons op. Onze klantenzorg zullen u meer informatie verschaffen over de stijl die u zoekt. Het kan zijn dat de stijl momenteel niet op voorraad is. U kunt ook een van onze Clarks-winkels bezoeken. Gebruik onze Store Locator om een winkel bij u in de buurt te vinden.

Moet ik een bestelling online plaatsen?

U kunt uw bestelling ook doorgeven aan onze klantenservice door te bellen met 00800 2500 2525. Ons team helpt u graag met uw bestelling.

Hoe weet ik welke Clarks-schoenmaat ik heb?

De maten van Clarks-schoenen kunnen lichtelijk verschillen van de Europese standaard. Bekijk daarom onze matentabel om Europese en Engelse maten te vergelijken.

Schoenverzorging

Hoe verzorg ik mijn schoenen?

Om suède, nubuck en textiel schoon te maken, adviseren we dat u een milde shampoo gebruikt. Borstel de schoenen als deze droog zijn met een speciale zachte borstel. Om leer zacht en soepel te houden, adviseert Clarks een schoenencreme te gebruiken. Om kleine slijtplekjes of krassen weg te werken, kunt u schoensmeer in dezelfde kleur van de schoen gebruiken. Als uw schoenen nat zijn geworden, raden we u aan om de schoenen in hun natuurlijke vorm te laten drogen (bv door gebruik van een schoenenboom of schoenenrek).

;