Geïnspireerd door de jaren '60 komen Clarks en het Victoria & Albert Museum in Londen - 's werelds grootse museum voor kunst en design - met een nieuwe collectie. Een eerbetoon aan een decennium dat nog steeds van grote invloed is op de modewereld.


Clarks - V&A | Voorjaar Zomer 2016

Jaren '60 schoenen:
nog steeds even hip

We maken – en ontwerpen - al sinds 1825 schoenen. We bepalen de trends en hebben een reputatie opgebouwd als een van de besten als het gaat om prachtig gemaakte schoenen voor iedere gelegenheid. Ons archief is uniek, en door de jaren heen hebben vele bekende namen uit de mode-, kunst- en designwereld met ons samengewerkt. Het meest recente voorbeeld daarvan is het Victoria & Albert Museum in Londen.

Dit seizoen doken we in zowel ons eigen archief als de wereldberoemde designcollectie van het V&A en ontdekten jaren '60 prints en patronen die de basis vormden voor nieuwe opvallende stijlen. Het resultaat is een voorjaars- en zomercollectie voor 2016 die eigentijds is, met een vleugje sixties.


Swixties Faye, Mary Janes met bloemenprint en blokhak | Clarks.nl

Swixties Faye


Wie schoenen in jaren '60 stijl zoekt, komt al snel uit bij Mary Janes. We gaven deze damesschoenen met gesp een update door er een sixties bloemenprint uit het V&A archief en lakleer in te verwerken.

Shop Nu

View more
Swixties Ball, instappers voor dames in wit lakleer met zwarte details | Clarks.nl

Swixties Ball


Deze instapper is helemaal 'swinging sixties'. We vonden het model in ons archief en hebben het opnieuw uitgevoerd in mooi zwart-wit lakleer.

Shop Nu

View more
Swixties Sling, zwarte leren loafers voor dames | Clarks.nl

Swixties SLING


Deze zwarte slingback loafers zijn geïnspireerd op een design uit de jaren '60. Door de parels zijn ze chic en tegeijlkertijd een beetje speels, en dankzij de blokhak zijn ze helemaal van nu.

Shop Nu

View more
Swixties Pop, slingback ballerina's, in bloemenprint | Clarks.nl

Swixties pop


Deze slingback ballerina's zijn even bijzonder als trendy. De bloemenprint komt rechtstreeks uit het V&A archief en de lakleren punt en gesp zijn typisch Clarks.

Shop Nu

View more


Swixty Top, zwarte leren Chelsea boots voor heren | Clarks.nl

Swixty Top


Strak, chic, met een vleugje rock 'n' roll: deze Chelsea boots zijn gebaseerd op de designs van de beroemde ontwerper Hardy Amies.

Shop Nu

View more
Swixty Step, zwarte leren instappers voor heren | Clarks.nl

Swixty Step


Instappers waren in de jaren '60 het toppunt van 'groovy'. Dit minimalistische paar laat zich gemakkelijk combineren met een 21e-eeuwse garderobe, van een mooi pak tot skinny jeans.

Shop Nu

View more
Swixty Limit, zwarte leren heren brogues met ponsgaatjes | Clarks.nl

Swixty Limit


Bij nauwe jaren-'60-broeken horen al even smalle schoenen. Deze nette en glimmende brogues hebben een wat langer silhouet - een knipoog naar de designs van Hardy Amies.

Shop Nu

View more;